dijous, 1 de gener del 2015

1958. Fotografia amb el refugi de Can Robacols.


Feia vint-i-un anys que s'havia construït el refugi. Durant els primers dos anys va servir d'aixopluc contra les bombes feixistes. Després va fer de celler, per més de temps. Tot plegat va ser prou útil.

A l'entrada "S'ha trobat el refugi de Can Robacols", hi faig constar la posició d'aquesta boca del refugi, que penso que no és pas la que s'ha trobat al carrer Ripollès. Hauria de correspondre a un altre trencall de galeria que s'estendria cap a l'oest de la part que ha aparegut amb les obres. Crec que podria trobar-se bastant centrada a l'actual Plaça de Can Robacols.

Un detall que cal tenir en compte, de la fotografia, és la direcció de la il·luminació del sol. No en sabem res de l'hora en que es va prendre la foto, però l'angle dels raigs és bastant elevat i sembla proper al migdia. Així doncs, la orientació de la baixada de les escales del refugi devia de ser prou aproximada al Sud.


1 comentari:

Pere Plana Panyart ha dit...

L'autor d'aquesta fotografia és, realment, en Joaquim Plana Pañart (1935-2016). Remenant en el meu propi arxiu he trobat altres fotografies del mateix lloc, amb la mateixa gent i del mateix dia, on queda clar que és ell, qui les va fer.